13.listopadu 2023

ORLEN Benzina získala pošesté ocenění Nejdůvěryhodnější značka 2023 v soutěži Důvěryhodné značky

Největší síť čerpacích stanic v České republice ORLEN Benzina, patřící do skupiny ORLEN Unipetrol, opět potvrdila svou dominanci v devátém ročníku soutěže Nejdůvěryhodnější značka roku, když pošesté triumfovala v kategorii čerpacích stanic. Lídr českého trhu v posledních letech akcentuje svoji příslušnost do mezinárodní skupiny ORLEN, díky které neustále rozvíjí své čerpací stanice a služby pro zákazníky. Se svými 434 čerpacími stanicemi a 25,7 % tržním podílem je ORLEN Benzina největším hráčem v zemi.

ORLEN Benzina, provozovatel největší sítě čerpacích stanic v České republice, získal již pošesté prestižní ocenění Nejdůvěryhodnější značka 2023 v kategorii čerpacích stanic v devátém ročníku programu Důvěryhodné značky.

„Naše úspěchy v této soutěži jsou výsledkem naší dlouhodobé strategie zaměřené na modernizaci čerpacích stanic, inovace, rozšiřování produktů a služeb a neustálé zvyšování péče o zákazníky. Ocenění si vážíme také proto, že procházíme citlivým procesem postupné změny naší značky. Je vidět, že většinová odborná i laická veřejnost tuto změnu vnímá pozitivně," říká Vladimír Dočekal, ředitel sítě čerpacích stanic ORLEN Benzina, a dodává: „V uplynulém desetiletí jsme významně posílili svou pozici na trhu. Zatímco v roce 2014 patřil naší značce 15% tržní podíl, dnes ovládáme již čtvrtinu českého trhu. Děkuji všem našim zákazníkům za jejich důvěru a podporu a také všem našim zaměstnancům a obchodním partnerům za vynaložené úsilí a spolupráci."

Ocenění Nejdůvěryhodnější značka roku je udělováno na základě nezávislého průzkumu mezi českými spotřebiteli, který provádí výzkumná agentura NIQ. V období od června do října 2023 hodnotilo téměř 900 značek 4 000 spotřebitelů. ORLEN Benzina zvítězila v kategorii Nejdůvěryhodnější značky v roce 2023 v kategorii čerpacích stanic, v dosavadních devíti ročnících získala prestižní titul šestkrát. Toto ocenění je důkazem důvěry, kterou zákazníci vkládají do značky ORLEN Benzina a potvrzuje její silnou pozici na trhu.

ORLEN Benzina nabízí na čerpacích stanicích v Česku prvotřídní pohonné hmoty Efecta s prokazatelnými čisticími účinky a prémiová paliva Verva, která vedle péče o motorovou soustavu mají maximálně vylepšeny výkonnostní parametry. Součástí nabídky je i široký sortiment doplňkového prodeje, služeb a občerstvení pod značkou Stop Cafe. ORLEN Benzina vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS a zákazníkům nabízí dvě mobilní aplikace – věrnostní aplikaci ORLEN Benzina a aplikaci pro péči o vůz Mycí digi linka.

Síť čerpacích stanic ORLEN Benzina patří do skupiny ORLEN Unipetrol, která je vlastněna mezinárodní skupinou ORLEN. Ta provozuje více než tři tisíce čerpacích stanic v sedmi zemích – i v Polsku, Česku, Německu, Litvě, Maďarsku a na Slovensku. Nedávno oznámila záměr převzít 266 čerpacích stanic značky Turmöl v Rakousku.
ORLEN Benzina je součástí skupiny ORLEN Unipetrol, jež patří do nadnárodního skupiny ORLEN, a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Kromě paliv Efecta s čistícím účinkem nabízí ORLEN Benzina také prémiová paliva Verva, která mají vedle čistících účinků maximálně vylepšeny výkonnostní parametry. V síti ORLEN Benzina jsou dostupné i alternativní pohony zkapalněný ropný plyn (LPG) a stlačený zemní plyn (CNG). ORLEN Benzina také disponuje nejširší sítí elektrodobíjecích stojanů. Na pražském Barrandově a v Litvínově provozuje veřejné plnicí vodíkové stanice. ORLEN  také nabízí široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu Stop Cafe a vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS. Zákazníkům rovněž nabízí dvě mobilní aplikace – věrnostní aplikaci ORLEN Benzina a aplikaci pro péči o vůz Mycí digi linka. Celkem ORLEN Benzina v Česku provozuje 434 čerpacích stanic a má tržní podíl 25,7 %. Důvěru spotřebitelů potvrzuje i fakt, že ORLEN Benzina již šestkrát získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice.

Kontakt:
Lada Gadas, +420 705 839 909, e-mail: lada.gadas@orlenunipetrol.cz